BOVAG en uw huurauto

 

BOVAG-kwaliteitslabel

BOVAG-huurovereenkomst: voor alle zekerheid

Huren:gemakkelijker dan u denkt

BOVAG-standaardbepalingen voor het huren/verhuren van voertuigen

Voor adressen van BOVAG-autoverhuurbedrijven kunt u de zoekfunctie op de homepage gebruiken.

Een auto huren wordt tegenwoordig steeds populairder. Er rijden in Nederland meer dan 60.000 huurauto's rond en per jaar worden bijna 1.500.000 verhuurcontracten afgesloten. Een auto huurt u natuurlijk bij een van de 750 BOVAG-autoverhuurbedrijven die door heel Nederland zijn verspreid.

BOVAG kwaliteitslabel  

De BOVAG afdeling Autoverhuur is per 1 januari 1999 gestart met het kwaliteitsbeleid voor al haar leden.

Het kwaliteitsbeleid brengt met zich mee dat elk BOVAG afdeling Autoverhuur lidbedrijf om de twee jaar door een onafhankelijke beoordelaar zal worden bezocht om te toetsen of er nog wordt voldaan aan de BOVAG afdeling Autoverhuur lidmaatschapseisen.

Naast de verplichte toetsing op basislidmaatschapseisen kunnen de BOVAG autoverhuurleden ervoor kiezen zich te laten toetsen op classificatie-normen.

Dat houdt in dat het bedrijf beoordeeld wordt op strengere normen wat via een puntenscore kan resulteren in een 3, 4 of zelfs 5 sterren autoverhuurbedrijf.

U herkent een BOVAG Autoverhuurbedrijf o.a. aan het alom bekende BOVAG-schild indien een BOVAG Autoverhuurbedrijf zich geclassificeerd heeft is dit herkenbaar aan het toegevoegde kwaliteitslabel schild en het certificaat dat zij hiervoor uitgereikt hebben gekregen.  

BOVAG-huurovereenkomst: voor alle zekerheid

Als u een auto huurt bij een BOVAG-autoverhuurbedrijf krijgt u een duidelijk huurcontract. Daarin staat uitvoerig beschreven wat u mag verwachten van uw verhuurbedrijf. Dit contract, waarin rechten en plichten van huurder en verhuurder staan beschreven, zorgt ervoor dat u later nooit voor onaangename verrassingen komt te staan.

 

Huren: gemakkelijker dan u denkt

Een auto huren kan bij ruim 750 BOVAG-autoverhuurbedrijven, verspreid over geheel Nederland. Bij de meeste kunt u direct uw auto meenemen. Wilt u er zeker van zijn dat de auto van uw keuze aanwezig is of wilt u een auto voor langere tijd huren, dan kunt u beter wel even vantevoren bellen.

Handig om te weten als u een auto huurt:

zorg voor een geldig paspoort en rijbewijs

denk aan de BOVAG-huurovereenkomst

U betaalt vooraf een borg en pas achteraf de huurkosten
Bij het huren van een auto geeft u een borg af die afhankelijk is van de auto en de lengte van de duur. Het huurbedrag wordt dan achteraf met uw betaalde borg verrekend. Uiteraard dient u ook de verbruikte brandstof (volle tank) terug te betalen. Autohuurders moeten er ook op letten of het afgesproken bedrag kilometervrij is: dat houdt in dat men een onbeperkt aantal kilometers
kan rijden zonder bij te betalen. Natuurlijk blijven de brandstofkosten voor eigen rekening.

U kunt uw eigen risico verlagen door het afsluiten van een verzekering

U kunt uw auto ook per uur huren

 

BOVAG-AVL standaardbepalingen voor het huren/verhuren van voertuigen (zijnde auto's, motoren en kampeerauto's).

Teneinde de huurvoorwaarden zo actueel mogelijk te houden kunt u hier doorlinken naar het betreffende Word document